Undervognsbehandling på din bil

Se priser på undervognsbehandling og find det rette autoværksted til at få lavet din undervognsbehandling

Søger du tilbud på en undervognsbehandling?

Hvad er en undervognsbehandling

En undervognsbehandling til bil er en behandling til beskyttelse mod rust i bilens undervogn. Dette er især væsentligt i Danmark hvor vejret og salten på vejene kan være hårdt ved bilen.

De fleste biler inkl. Hybrid- og elbiler er ikke produceret til at kunne holde til det danske vejr. Derfor er det en god ide at få lavet en undervognsbehandling af din bil.

Det er også en god ide at få lavet en undervognsbehandling, selvom bilen er helt ny. I nogle tilfælde kan du forhandle det ind i købsprisen på bilen, da flere autoforhandlere også har tilknyttet et autoværksted, hvor de kan lave en undervognsbehandling, inden du henter eller modtager din nye bil.

En undervognsbehandling er som udgangspunkt kun en rustbehandling af bilens synlige dele af undervognen.

Hvis du vil have en mere grundig rustbehandling, skal du sørge for at dette indgår i det tilbud du modtager fra dit autoværksted.

Læs mere om Rustbeskyttelse i vores indlæg om rustbehandling

Langt de fleste bilværksteder kan lave en undervognsbehandling. Det er dog forskelligt hvilke rustbeskyttelsesmærker de benytter til behandlingen af bilens undervogn.

Det kan både være mærker som; Dinitrol, Pava, SUVo og Tectyl.

Disse mærker bliver alle brugt til første gangs undervognsbehandlinger, genbehandlinger af undervogn, rustbeskyttelse og mere til.

Vi synes ikke der er den store forskel på ovenstående mærker til undervognsbehandling. Dog er det mere væsentligt hvilket værksted du får til at udfører din undervognsbehandlingen.

Når du skal have lavet en undervognsbehandling anbefaler vi at du kigger på autobutler.dk fordi du derinde kan spare op mod 20% – 40% på dine regninger på dine bilreparationer.

Hvad koster en undervognsbehandling?

En undervognsbehandling koster mellem 3.000 kroner og 6.000 kroner for den første behandling. Derefter koster en genbehandling af bilen typisk mellem 2.000 kroner og 4.000 kroner.

Du kan både finde autoværksteder det kan lave en undervognsbehandling billigere og du kan finde steder der gør det for mere end 6.000 kroner.

Priserne på en undervognsbehandling kommer også an på mærket der bliver brugt til undervognsbehandlingen, bilens størrelse, bilens model, og hvilken type undervognsbehandling autoværkstedet tilbyder.

Læs også om serviceeftersyn på bil

Hvorfor skal bilen undervognsbehandles? – Kan det betale sig?

Det er ikke et krav eller en nødvendighed at få lavet undervognsbehandling på din bil. Men hvis du ønsker at passe bedre på din bil, så den holder i længere tid, er det en god ide at få lavet en undervognsbehandling.

De fleste mennesker ønsker at skifte deres bil ud efter et par år. Hvis du gerne vil have flere penge for din bil når du skal sælge den, er det en god ide at passe godt på den, så den ikke taber lige så meget i værdi i de år du køre rundt i den.

Det kan selvfølgelig ikke undgås at bilen taber værdi. Men hvis du husker at få lavet undervognsbehandlinger på bilen, sikre du at bilen ikke er fuld af rust i undervognen, når den skal sælges igen.

Hvornår skal bilen have en undervognsbehandling?

Det er som sagt en god ide at få lavet en undervognsbehandling så snart du køber din bil. Uanset om det er en helt ny bil du køber hos en autoforhandler, om du køber den af en privatsælger eller hos en brugtvognsforhandler.

Derudover kommer det an på hvor gammel bilen er og hvor meget den bliver brugt.

Det anbefales at få lavet minimum én undervognsbehandling om året på sin bil.

Kan man selv lave en undervognsbehandling?

Hvis du ikke selv er mekaniker, vil vi ikke anbefale at du selv går i gang med at undervognsbehandle din bil.

Dette gøres når der laves undervognsbehandling:

  1. Bilens undervogn og nuværende beskyttelseslag gennemgås.
  2. Undervognen og de dele der er specificeret af sprøjteskemaet gøres klar til behandling.
  3. Rustbeskyttelsen påføres bilens undervogn og dele, efter sprøjteskemaets instrukser.
  4. De dele der er blevet afmonteret til behandling påmonteres igen.

En undervognsbehandling kan tage op til 3 dage.

Undervognsbehandling