Automekaniker

Se priser, læs om automekaniker og bilværksteder og få gratis tilbud fra en automekaniker i nærheden af dig.

Søger du tilbud fra en automekaniker?

Find en automekaniker nær dig

Inden du siger ja tak til et tilbud fra en automekaniker eller et bilværksted, er det måske en god ide og finde ud af om det er her du får den bedste pris, service og kvalitetsarbejde.

Det er derfor altid en god ide at sammenligne priser automekanikere og bilværksteder og undersøge dine muligheder, så du får den bedste service til den bedste pris, når du leder efter en automekaniker til at lave din bil.

Hvad betyder et overslag hos en automekaniker?

Et overslag er ikke det samme som et tilbud eller en fast aftale.

Når et værksted eller en automekaniker giver dig et oversalg på det stykke arbejde du gerne vil have udført på din bil, så betyder det ikke at mekaniker eller værkstedet forpligter sig til at udfører opgaven.

Et oversalg er en ca. vurdering af hvad det vil koste at udfører arbejdet og klare den beskrevne opgave.

Når en mekaniker giver et overslag, laver de en hurtig beregning på hvad opgaven vil koste i materialer, mandetimer og andre omkostninger forbundet med at drive værkstedet og klare kundernes opgaver.

Du kan derfor ikke regne med at overslaget du har fået af en mekaniker for udførslen af en given opgave, er den samme pris som du kommer til at betale i sidste ende.

Det er derfor vigtigt at du altid får en fast aftale på plads, inden udførslen af arbejdet.

Mekaniker i nærheden

Når du skal finde en mekaniker i nærheden af hvor du bor eller hvor du arbejder, burde du først og fremmest forhører dig i dit netværk, for at høre om nogle af dine nærmeste har haft gode oplevelser med en mekaniker i nærheden af hvor du befinder dig.

På den måde sikre du dig at du finder et sted, som andre du har en tæt relation til, har haft en god oplevelse på både service og pris, hos den mekaniker i nærheden, som du overvejer at benytte dig af.

Derudover er det altid en god ide at lave en Google søgning, for at tjekke op på hvad der ellers findes af muligheder og evt. anmeldelser i Google.

Endvidere kan du lave en søgning på den mekaniker du har udset dig, på Trustpilot.

Derigennem kan du lave et hurtigt baggrundstjek på den pågældende mekaniker og på den måde se hvad andre har haft af oplevelser.

Du kan med fordele finde en mekaniker der arbejder på et autoriseret bilværksted.

Når du skal have lavet reparationer på din bil, er det en god ide at køre bilen til automekaniker. Vi anbefaler at du tager et kig på autobutler.dk fordi du kan spare op mod 20% – 40% på din næste regninger på din bilreperation hos et bilværksted.

Det er altid en god ide at undersøge priserne på bilreparationer, da priserne kan variere meget afhængig af hvor i landet man befinder sig og hvilke reparationer man skal have udført på bilen.

Hvad kan en automekaniker?

En automekaniker er i stand til at vedligeholde, efterse og reperere biler. 

Som automekaniker har man en faglig viden om bilens forskellige dele, som bremser, motor, styrertøj og de elektriske systemer i bilen

En automekaniker kan være specialiseret til at udfører en bestemte typer reperationer eller reparationer på bestemte typer biler eller bilmærker.

En automekaniker er fagmand indenfor bilreparationer og vil kunne reparerer fejl og mangler i bilens transmissionssystem, samt affjedring, styretøj og bilens elanlæg. 

Du vil i hele Danmark kunne finde mekanikere der kan reparere alle bilens mange komponenter.

En automekaniker vil som regel arbejde hos en bilforhandler eller et autoværksted.

De typiske arbejdsopgaver for en automekaniker vil være; serviceeftersyn, fejlfinding, vedligeholdelse, udskiftning af reservedele, reparationer, salg og kundeservice.

Arbejdsopgaverne kan selvfølgelig variere afhængig af hvor man som mekaniker bliver ansat og hvad der ingår i din ansættelsesaftale.

Det er et alsidigt arbejde hvor der er flere berøringsflader og der vil både være teknisk ansvar for bilerne, værkstedet, samt kundekontakt.

Automekaniker løn

Det er selvfølgelig relevant at vide hvad man får i løn som udlært automekaniker.

Lønnen som automekaniker kan selvfølgelig variere alt afhængig af hvor i landet man bliver ansat, om man er specialiseret og den aftale man laver med sin arbejdsgiver.

Gennemsnitslønnen for en nyuddannet automekaniker, inkl. pension og tillæg ligger på 30.100 kr.

Hvis du er uddannet lastvognsmekaniker ligger lønnen på 35.700 kr. inkl. pension og tillæg.

Hvis du er uddannet autoelektriker også kaldet autoelektromekaniker, ligger lønnen på 34.700 kr. inkl. pension og tillæg.

Ligesom med alle andre erhverv kan lønnen som automekaniker variere og afhænge af forskellige faktorer. 

Sådan bliver du automekaniker

Der er forskellige måder hvorpå du kan blive uddannet til automekaniker.

Du kan vælge at tage en erhvervsuddannelse som personvognsmekaniker, som kan tage mellem 2 år og 6 måneder og helt op til 5 år, afhængig af hvor specialiseret du ønsker at være som personvognsmekaniker.

Der findes to forskellige uddannelsestrin.

  • Personvognsmekaniker: Hvor du arbejder med forskelliger typer af elektronik og automatik i bilerne. Her vil du få stor indsigt i bilens motor, gearkasse, bremser og klimaanlægget, mm. Du vil altså arbejde med bilens automatiske og elekstriske systemer.

Uddannelsen som personvognsmekaniker tager 4 år og 6 måneder og består af et grundforløb på erhvervsskole som vare 20 eller 40 uger og er efterfulgt af et hovedforløb som skifter mellem perioder på en læreplads og skoleforløb.

  • Personvognsmontør: Her vil du lærer at gennemfører og planlægge fejlfinding og eftersyn på diesel- og benzin biler og vil ydermere læerer at udskifte og reparere ødelagte og nedslidte dele på bilen.

Ved uddannelsen som personvognsmontor vil du skulle gennemgår samme grundforløb som personvognsmekaniker efterfulgt af skiftende tid på en læreplads og skoleforløb. Denne uddannelse tager 2,6 år.

Gå i mesterlære

For nogle kan det være svært at skulle tilbage på skolebænken og sidde. Derfor er der faktisk også en anden mulighed for at blive automekaniker. Du kan nemlig starte i mesterlære.

Her vil du starte med at være på et værksted og får mulighed for at se faget an, inden du forpligter dig til uddannelsen.

Samtidig får din mester også mulighed for at se dig an, inden i indgår en aftale om læreplads.

Du slipper dog ikke helt for at komme i skole. Men du slipper for de første 6 måneders grundforløb og kan derfor komme direkte i arbejde.

Løn under uddannelse som automekaniker

Du vil modtage lærlingeløn når din uddannelsesaftale er godkendt og du vil både modtage løn i perioderne hvor du er på din læreplads og i skole. Du vil altså først få løn efter endt grundforløb.

Hvis du er under 25 år gammel, svare lønnen ca. til det dobbelt af hvad du vil få i udenboende SU og lønnen vil stige løbende under uddannelsesforløbet.

Du vil altså få mere i løn som 3. års lærling end som 1. års lærling.

Er du over 25 år gammel vil din lærlingeløn være væssentligt højere og ligger på samme niveau som minimumslønnen på området.