Skrotpriser bil

Se skrotpræmie på din bil, læs om autoophugger og  find en autpophugger nær dig, så du kan få penge for din skrotbil

Leder du efter skrotpriser bil eller en autoophugger ?

Skrotpriser bil

Der er regler der skal overholdes når din bil skal skrottes. Det vil sige du faktisk har pligt til at sørger for at din bil bliver skrottet miljømæssigt forsvarligt, når den ikke længere kan og må køre på vejene i Danmark.

Når din bil skal skrottes skal du kontakte en miljøgodkendt autoophugger og få din bil afleveret der, enten ved at sørger for afhentning eller selv få den leveret til autoophuggeren.

Vi anbefaler at du finder en autoriseret autoophugger når du skal have skrottet din gamle bil.

Skrotpræmie bil

Nedenfor har vi listet reglerne og skrotpriser på biler op – også kaldet skrotpræmie.

  • Alle diesel og benzinbiler har en skrotpræmie på 2.200 kroner.
  • Hvis din bil er afmeldt før den 1. Juli 2000 har du ikke ret til skrotpræmien.
  • Hvis bilen vejer mere (totalvægt) end 3.500 kg. har du ikke ret til skrotpræmie.
  • Hvis bilen er indberettet til befordring af mere end 9 personer inkl. føreren, har du ikke ret til skrotpræmie.

Hvordan skrotter jeg min bil?

  1. Når du skal have skrottet din bil skal du starte processen online, ved at gå ind på borger.dk hvor du vælger bil og autoophugger og indsender din skrotnings ansøgning. 
  2. Derefter skal du have afleveret din bil til en miljøgodkendt autoophugge og afmelde nummerpladerne.

     

  3. Afslutningsvis modtager du en skrotningsattest i din e-boks og skrotpræmien bliver udbetalt til din Nem-Konto.

Disse tre trin kan også klares direkte ude ved din valgte autoophugger. Hvis autoophuggeren er underlagt bilimportørernes producentansvar koster det dig ikke noget at få skrottet bilen. Hvor andre ophuggere der ikke er underlagt ordningen selv kan bestemmer skrotgebyr.

Læs mere om producentansvar nedenfor:

Udover en ordning om skrotpræmie findes der et producentansvar.

Det betyder at alle bilprdoucenter og importørere er forpligtet til at sikre at du som bilejer kan aflevere din udtjente person- eller varebil til korrekt miljømæssig håndtering uden beregning.

Du kan derfor aflevere din skrotbil gratis hos en af de godkendte ophuggere, hvis altså bil importøren eller producenten har indgået en aftale med dem.

Der er altså penge at spare når du vælger en autoophugger der er en del af den omtalte producentordning.

Skrotpriser bil

Spar penge ved selv at afmelde din bil

Når din vi snakker om skropris for en bil er der faktisk flere steder du kan tjene eller rettere, spare lidt penge. Du kan nemlig spare penge ved selv at afmelde din bil hos en nummerpladeoperatør. Hvis du får din lokale autoophugger til det, tager de normalt et gebyr på 250 kr. hvilket vil blive fratrukket din skrotpræmier på bilen.

Derfor kan du spare penge ved selv at afmelde din bil. Husk dog først at gøre det, når du HAR afleveret din bil hos autoophuggeren, da det er ulovligt at køre rundt i en afmeldt bil.

En del autoophuggere er ikke med i producent ordningen og kan derfor selv sætte prisen for at tage en bil ind til skrot.
Vi anbefaler dog stadig som med alt andet at du ringer rundt til de forskellige autoophuggere og spørg ind til prisen, hvis du vælger at gå med en ophugger der ikke er en del af ordningen. På den måde er der også penge at spare.