Airbag

Skal du have skiftet din airbag eller tjekket om den stadig virker i din bil?

Så søg mod et autoværksted, der kan tjekke om din airbag stadig er funktionsdygtig.

Sørg for sikkerheden når du køre bil

Her på siden er vi store fortalere for at du altid køre sikkert i trafikken, både for din egen skyld, men så sanlig også for dine medtrafikanters skyld og få fodgængerne.

Der er mange sikkerhedsforanstaltninger i en bil, såsom sikkerhedsseler, nødbremsertrafikalarmer, og spejle, etc.

Derudover findes der airbags.

Hvad er en Airbag?

En airbag er en sikkerhedsfunktion i mange biler, der bliver aktiveret i tilfælde af en kollision. Når en airbag aktiveres, bliver der hurtigt fyldt en luftpose ud fra instrumentbrættet eller sæderne, som giver støtte til føreren eller passageren og mindsker kraften fra kollisionen.

Formålet med en airbag er at beskytte personen i bilen mod skader i tilfælde af en ulykke.

Airbags er ikke lovpligtige i Danmark, men det er yderst sjældent at der bliver solgt biler i Danmark, som ikke har installeret airbags.

Når du skal have skiftet en airbag eller tjekket om dine airbags stadig virker, anbefaler vi at du tager et kig på autobutler.dk. Her kan du nemlig indhente tilbud fra flere forskellige værksteder og spare op mod 20% – 40% på udskiftning af reservedele på din bil.

Hvor mange airbags er der i en bil?

Det afhænger af bilen, men de fleste biler har mindst en airbag i forsædet til føreren og en i forsædet til forsædepassageren. Nogle biler har også airbags i dørene, i stolryggen, og i andre dele af kabinen.

Det er op til bilproducenten at beslutte, hvor mange airbags en bil skal have, men i de fleste tilfælde er der mindst to airbags – én til føreren og én til forsædepassageren.

Airbag

Forskellige typer af airbags

Der findes flere forskellige typer airbags, men de mest almindelige er frontalairbags, sideairbags og gardinairbags. Frontalairbags bliver aktiveret, når bilen kolliderer i fronten og giver støtte til føreren og forsædepassagerens øverste kropsdel.

Sideairbags bliver aktiveret i tilfælde af en sidekollision og giver støtte til brystet og torsoen.

Gardinairbags bliver aktiveret fra loftet og giver støtte til hovedet og halsen. Derudover findes der også knæairbags, der giver støtte til førerens knæ, og bagudvendte airbags, der giver støtte til bagpassagererne i tilfælde af en kollision.

Udskiftning af airbags

Det er ikke en opgave, som de fleste bilejere kan klare selv. Udskiftning af en airbag kræver særlig viden og tekniske færdigheder, og det er derfor en opgave, som bør overlades til en professionel.

Hvis airbagsystemet i din bil har været udsat for en kollision, eller hvis en airbag ikke fungerer korrekt, skal du kontakte en autoriseret mekaniker for at få airbaggen udskiftet.

Det er meget vigtigt, at en airbag udskiftes korrekt, da en airbag, der er installeret forkert, kan være farlig i tilfælde af en kollision, da den ved forkert installation ikke går af på den rigtige måde, eller måske slet ikke går af og på den måde ikke hjælper efter hensigten.

Det kan være en omkostelig affære at få udskiftet en airbag.

Der er dog forskel på om du skal have skiftet en airbag, fordi den er gået af eller fordi du er i tvivl om den virker.

Det kan nemt løbe op i 8.000 kr. hvis du skal have tjekket og udskiftet flere af dine airbags i din bil. Det kan nemlig forsage skader på andre ting i dit instrumentbræt og din bil, når en airbag sprænger. Hvis du blot skal have skiftet airbag, fordi du er i tvivl om den virker, kan du finde steder der skifter den for under 5.000 kr.