Lapning af bildæk

Det forekommer for de fleste bilister, på et eller andet tidspunkt at man oplever en punktering og har brug for en lapning af bildæk.

Nogle mennesker kan klare opgaven selv. For andre kræver det et besøg på det lokale autoværksted.

Der findes ikke rigtig noget godt tidspunkt at være ude for en punktering.

Heldigvis oplever de fleste at punkteringen sker meget langsomt og kan derfor nå på autoværksted inden man er nødt til at skifte dæk.

Læs også: Skift til vinterdæk

Hvis ikke man når på værksted, har de fleste biler et reservedæk i bagagerummet, som man kan skifte til og køre på i en kort periode, indtil man får nyt dæk eller lappet sit dæk.

Der er kommet nye regler, så det faktisk ikke længere selv er tilladt at lave lappeløsninger.

Husk at følge FDM’s nye regler om lapning af bildæk, så du sikre dig at dine dæk ikke eksploderer efter lapning.

Som de skriver på deres side. Findes der flere forskellige gør det selv løsninger, som man kan købe i diverse bilforretninger.

Du skal dog være opmærksom på at disse løsninger heller ikke er lovlige mere. Så hvis du skal have lavet lapning af bildæk, så skal du køre din bil til en automekaniker.

Spar op til 40% på lapning af bildæk

Videoguide: Lapning af bildæk

Vi har nedenfor posted en videoguide til hvordan du selv kan lappe dit bildæk, hvis du skulle være så uheldig at punkterer.

Hvad koster det at få lapning af bildæk?

Ligesom med så meget andet, kan prisen på lapning af bildæk varierer meget alt afhængig af hvor i landet du befinder dig og hvilken størrelse dæk du har.

Prisen på lapning af bildæk ligger mellem 250 til 500 kr. pr. dæk der skal lappes.

Dette dækker både, afmontering af dæk, lapning af dæk indefra, montering af lappet dæk, afbalancering, montering på bilen og mandetimer for arbejdet.

Lapning af bildæk

Guide til lapning af bildæk

At have et fladt dæk er en af de mest irriterende og tidkrævende ting, der kan ske, når man kører bil. Heldigvis er det nemt at lappe et bildæk, hvis man har de rigtige værktøjer og ved, hvad man gør. I denne artikel vil vi gennemgå trinene i at lappe et bildæk, så du kan være forberedt, hvis uheldet er ude.

Trin 1: Fjern dækket fra bilen Det første skridt i at lappe et bildæk er at fjerne dækket fra bilen. Brug en donkraft til at hæve bilen, og sæt den på et sikkert sted, så den ikke kan vælte. Brug en hjulnøgle til at fjerne hjulet fra bilen.

Trin 2: Find hullet Når dækket er fjernet, skal du finde hullet. Dette kan gøres ved at sprøjte en blanding af vand og sæbe på dækket og kigge efter bobler, der viser sig, hvor luften siver ud af hullet.

Trin 3: Rengør området omkring hullet Brug en rasp eller en fil til at rengøre området omkring hullet. Dette vil fjerne eventuelle urenheder og skabe en jævn overflade, så lappevæsken og lappematerialet kan klæbe ordentligt.

Trin 4: Påfør lappevæske Påfør lappevæske på området omkring hullet. Lappevæsken fungerer som en form for lim, der hjælper lappematerialet med at klæbe ordentligt til dækket.

Trin 5: Placer lappematerialet Placer lappematerialet over hullet og tryk det godt fast på dækket. Lappematerialet skal være større end hullet og dække det helt.

Trin 6: Påfør tryk Påfør tryk på lappematerialet ved at bruge en dækjern eller en lignende genstand til at trykke på lappen og få den til at klæbe ordentligt til dækket.

Trin 7: Skær overskydende lappemateriale af Skær overskydende lappemateriale af med en kniv eller saks, så det er flush med dækket. Dette vil sikre, at dækket kan rulle jævnt, når det er monteret på bilen.

Trin 8: Sæt dækket på bilen igen Sæt hjulet på bilen igen, og spænd hjulbolte eller -møtrikker fast med hjulnøglen. Sænk donkraften, og tag bilen ned fra støttebenene.

Nu skulle dækket gerne være lappet, og du er klar til at køre igen. Det er dog vigtigt at huske, at en lappet dæk kun er en midlertidig løsning, og det er bedst at få dækket udskiftet så hurtigt som muligt for at undgå yderligere punkteringer.

Husk ligeledes på at det ikke længere er lovligt selv at lappe bildæk. Søg derfor mod et bilværksted, for at få lappet dit bildæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>