Syn af bil

Se priser på syn af bil og bilværksteder der kan lave syn af bil og få gratis tilbud fra en automekaniker i nærheden af dig.

Søger du tilbud på syn af bil?

Få lavet syn af bil nær dig

Når du skal have lavet syn af bil, skal vi have fat i en synshal istedet for et autoværksted. Der er ikke store prisforskelle på de mange forskellige synshaller der findes rundt omkring i Danmark. Du kan derfor med ro i maven, vælge den synshal der ligger tættest på din bopæl. 

Det er lovpligtigt at køre sin bil til syn, når bilen bliver indkaldt af Færdselsstyrelsen. Du bestemmer dog selv hvilken synshal. Du kan derfor indhente tilbud fra flere forskellige haller, for at finde den bedste pris og den bedste service. Det er dog helt op til dig selv at afgøre, hvilken synshal du vælger. Så længe det er en autoriseret synshal.

Hvorfor skal bilen synes?

En personbil skal synes for at sikre at bilen overholder alle sikkerhedsmæssige lovkrav, og dermed er egnet til at køre på de danske veje.

Du vil automatisk blive indkaldt til syn af Færdselsstyrelsen otte uger inden bilens synsfrist. Hvis det er første din bil indkaldes, sker dette 4 år efter at bilen første gang er indregistreret. Herefter vil din bil blive indkaldt til syn, hvert andet år. 

Hvis du har lavet væsentlige ændringer ved bilens, bremser, styretøj, eller motor, skal bilen også køre til syn og synsgodkendes, med de nye ændringer på bilen.

Det er bilens legale ejer der modtager indkaldelsen til syn, i sin digitale postkasse, e-boks.

Når din bil er blevet indkaldt til syn, har du selv ansvaret for at kontakte en synshal og aftale en tid til syn.

Din kan finde en oversigt over godkendte og autoriserede synshaller på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Hvad indebærer et syn af bil?

Der er forskellige ting der bliver tjekket når bilen er til syn.

Overordnet er det bilens sikkerheds- og miljømæssige forhold der gennemgås, tjekkes og godkendes.

Herunder bliver der lavet kontrol af bilens bremser, dæk, lygter, styreapparat, lys og lygter, reflekser, støddæmpere og hjulophæng.

Derudover bliver der også lavet kontrol med støjudledning, røg- og kulilteudledning.

Under punktet “Synsrapport” kan du læse om de fire forskellige resultater din bil kan opnå ved at være til syn.

Når din bil bliver indkaldt til syn, kan du indhente tilbud fra flere forskellige synshaller for at finde den bedste pris på de synshaller der ligger i dit nærområde.

Vi anbefaler at du indhenter tilbud via Autobutler, og den vej igennem finder de bedste synshaller i dit nærområde, til de bedste priser. 

Synshal

Du tænker måske at når din bil har været på værkstd, burde den jo være godkendt til at køre på vejene. Sådan fungere det dog ikke helt. De er som før nævnt, nemlig lovpligtigt at din bil køre til syn, når den indkaldes af myndighederne.

Men hvad er en syneshal tænker du så måske.

En synshal er en autoriseret mekaniker der har en hal hvori han kan gennemgå og tjekke alle lovpligtige krav og forhold omkring din bil, for at sikre at din bil er sikker at køre i.

Både for dig og dine medtrafikanter.

Synsrapport

Når din bil har været til syn, afsluttes besøget ved at du modtager en synsrapport, som viser resultatet af gennemgangen, af din bil. 

En synsrapport til biler indebærer en undersøgelse af bilens synssystemer, herunder lygter, spejle og vinduesvisker, for at sikre, at de er i god stand og fungerer korrekt. Formålet med en synsrapport til biler er at sikre, at bilen er sikker at køre, og at den overholder gældende love og regulativer vedrørende synssystemer.

Under en synsrapport til biler vil synshallens tekniker undersøge bilens lygter for at sikre, at de lyser op korrekt, og at de ikke er beskadigede eller tærede. De vil også undersøge bilens spejle for at sikre, at de er korrekt justeret og uden skader, samt undersøge bilens vinduesvisker for at sikre, at de er i god stand og fungerer korrekt.

Baseret på resultaterne af undersøgelsen vil teknikeren udarbejde en synsrapport, der beskriver bilens nuværende tilstand og eventuelle behov for reparation eller udskiftning af synssystemer. Synsrapporten vil typisk også indeholde en liste over de love og regulativer, der er gældende for bilens synssystemer, samt oplysninger om, hvordan de skal opfyldes.

Der findes der fire forskellige resultater, hvoraf godkendt selvfølgelig er det resultat vi stræber efter.

  1. Godkendt: Ingen fejl fundet og bilen er lovlig at køre i.
  2. Betinget godkendelse: Der er fundet små fejl der skal lavet. Du må selv få lavet de småfejl der måtte være, uden bilen skal til syn igen.
  3. Godkendes efter omsyn: Der er større fejl på bilen, som skal laves før bilen kan blive godkendt. Indenfor 33 dage skal fejlene være lavet og bilen have været til omsyn, før at den er lovlig at køre i igen.
  4. Bilen er ikke godkendt: Der er fundet store fejl og mangler på bilen. Din synshal vil herefter indberette dette til køretøjregisteret, som kontakter politiet, som herefter vil inddrage dine nummerplader.

Derfor er det en god ide at orienterer sig om hvad der bliver gennemgået ved syn og får bilen på værksted, inden du køre til syn, hvis du er i tvivl om bilen vil blive godkendt.

Ofte stillede spørgsmål om syn af bil – FAQ

Nedenfor har vi lavet en liste over ofte stillede spørgsmål om syn af bil.

Kan man selv syne sin bil?

Nej man kan og må ikke selv syne sin bil. En bil skal gennemgå et synscheck ved en autoriseret synshal.

Syn af bil i en by nær dig