Ladeboks til elbil

Find priser og læs om ladestationer til elbil og hybridbil og find din næste ladeboks til elbil

Søger du tilbud på en ladestation eller ladeboks til elbil?

Ladestation elbil

Flere og flere danskere køber og leaser elbiler eller hybridbiler og har derfor brug for en ladestander i hjemmet, i sommerhuset eller på arbejdspladsen.

Det er vigtigt at kunne oplade sin elbil, når man skal på farten, ligesom det er vigtigt at få fyldt benzin eller diesel på sin der køre på brændstof.

Noget af det smarte ved at have en ladestation i hjemmet er at din bil kan lade op, mens du er hjemme og ligger og sover, så den er fuldt opladet og klar til at køre når du står op og skal på farten. Du behøver derfor sjældent at køre ind til en ladestander eller tankstation, som andre brændstof biler.

Derudover er strømmen billigst om natten, hvilket er en ekstra fordel og besparelse, når du køre elbil.

Hvis du er på farten og har behov for at finde en ladestander til din elbil, fordi du er ved at køre tør for strøm. Men er er tvivl om hvor du finder en laderstander der er tæt på. 

Så kan du altid besøge chargefinder og finde den nærmeste ladestander, så du sikre at du ikke går helt død for strøm.

Vi anbefaler at du finder en ladestander der passer bedst til dig og din elbils behov.

Udover en ladestander til din elbil er det altid en god ide at have en trafikalarm i din bil, så du undgår fartbøder, uheld og lange køer.

Forskellen på Type 2, 1-faset ladestation og 3-faset ladestation

Den 1-faset type 2 ladestation er god til dem der oftest køre de lidt kortere ture og som oftest lader bilen op om aftenen og natten, da det er en lidt langsommere opladning og giver derfor bedst mening, hvis du lader din bil op om natten, ikke køre i din bil så ofte eller hvis du køre kortere ture i din el-bil.

Den 3-faset type 2 ladestation er en noget hurtigere opladning løsning, til dig der har brug for en hurtig opladning.

Derudover lader den 3-faset ladestation med den strømkapacitet der er til rådighed i husstanden, ved selve opladningen. Altså når i laver mad, vasker tøj, og har gang i mange el-apparater, går ladestationen ned i kapacitet og bruger derfor kun det strøm der er til rådighed. Den er derfor en god løsning for dig der har lange ture til og fra arbejde, eller hvis du har flere elbiler, der skal lade på den samme ladestation.

Ladekabler til ladeboks til elbil

Der findes faktisk to typer ladekabler til elbiler og standere. Det er ikke noget så mange ved, da de europæiske el-bils producenter næsten alle benytter sig af ladekabel type 2, men der findes faktisk også et ladekabel type 1, som har været mest udbredt i dit asiatiske lande. Men disse lande er også begyndt at producerer el-biler der kan tage et type 2 ladekabel.

Ladeboks til elbil

Hjemmeinstallation til opladning af elbil

Når du har købt en ny el- eller hybrid bil er det som sagt en god ide at have en ladeboks eller anden lade løsning til bilen derhjemme.

Der findes to måder at lave en lade installation til en elbil derhjemme og begge kræver at du får en autoriseret el-installatør til at lave det eller med i en rådgivende rolle.

Opladning via et CEE-stik 

Når du skal have lavet en opladningsinstallation til elbil med et CEE-stik skal din el-tavle i hjemmet udvides med en separat installation, som kun bruges til din el- eller hybridbil. Denne separate installation er det man kalder en ubrudt kredsløbs installation, som kun bruges til at oplade din bil med. Man laver en separat installation for at sikre at dit elnet og de andre elinstallationer i huset ikke bliver overbelastet og går i brand. 

Ligesom ved lystbådehavne og campingpladser, bliver der trukket et kabel fra det opsatte RCD-relæ og ud til et CEE-stik, der hvor du gerne vil have din bil skal oplades. 

En installation med et CEE-stik kan klare meget højere belastning end dine normale stikkontakter kan og kan derfor meget bedre holde til at din bil oplader henover natten i flere timer i træk, hvor energi priserne også er lavere end om dagen.

Smart opladning via ladeboks

Ligesom med CEE-stik løsningen bliver der også i denne løsning lavet et ubrudt kredsløbsinstallation fra et separat RCD-relæ også kaldet et HPFI-relæ, som bliver koblet på din nuværende el-tavle i hjemmet. Herfra går et kabel ud til ladeboksen, som bliver hængt op i garagen eller carporten, hvor du kan tilslutte din elbil. Denne løsning fungere ligesom de ladebokse til elbil du finder rundt i landet. 

Dette kaldes også en intelligent opladning, da en ladeboks er beregnet til den høje belastning over længere perioder, i modsætningen til dine normale husholdningsapparater. Derudover kan kommunikere med din el- eller hybridbil, så du kan styrer præcis hvornår du ønsker at oplade din bil.
Ydermere kan du nu få ladebokse der kan styrers af udbyderne, så de sikre at du får den billigste og grønneste strøm.

Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger

Læs mere

  • Få en autoriseret el-installatør til at opsætte din lade boks og lave dit separate RCD-relæ.
  • Vælg løsningen med opladning via ladeboks til elbil.