Bremser på bil

Se priser på skift af bremser på bil, reservedele til bremser på bil og find værksteder der kan skifte bremser på bil og få gratis tilbud fra et værksted nær dig.

Søger du tilbud fra et autoværksted der kan skifte dine bremser?

Bremser er din og min sikkerhed i trafikken

Det er selvsagt vigtigt for dig og dine medtrafikanter at dine bremser på din bil virker optimalt.

Hvis du har problemer med dine bremser eller er i tvivl om hvordan de fungere og om de fungere optimalt på din bil. Så læs med her.

Vi giver et indblik i hvordan din bils bremser og bremsesystem skal virke, hvordan du skifter dem eller får hjælp til at skifte dem, så du ikke er til fare for dig selv eller dine medtrafikanter.

Hvad koster det at skifte bremser på bil?

Det er ikke altid det er nødvendigt at udskifte alle komponenter i bremsen. I mange tilfælde kan du nøjes med at få nye bremseskiver. 

Derudover afhænger prisen på nye bremser af bilens mærke og årgang. Det kan derfor være svært at sætte et pris tal på hvad nye bremser til bil koster.

Det koster mellem 2.500 kr. og 4.000 kroner at få skiftet bremser på din bil og lavet andre bremserelaterede opgaver på din bil.

Vi anbefaler dog altid at du indhenter tilbud fra flere forskellige værksteder, når du skal have skiftet bremser på din bil. For at sikre at du får den bedste pris.

Vi anbefaler autobutler.dk fordi du kan spare op mod 20% – 40% når du skal have skiftet bremser på din bil, hos et autoværksted.

Vores anbefalinger er at du får udført servicetjek på dine bremser 1 gang om året også kaldet bremseservice.

Du kan også gøre det i forbindelse med du alligevel skifter fra vinterdæk til sommerdæk og tilbage igen.

På den måde sikre du at du altid har funktionsdygtige bremser på din bil.

Sådan tjekker du dine bremser på bil

Dine bremser på bilen bliver slidt over tid. Det slider på dem at bruge dem, men grus, sand, vand, rust og det hårde vejr vi til tider kan have i Danmark, med sne og sluder er også med til at slide på bilens bremser.

Slidte bremser kan give nedsat bremseevne og til sidst kan du risikerer at dine bremser svigter. Derfor er der nogle forholdsregler du bør tage og nogle ting du bør tjekke og reagerer på.

Hvis du oplever at din biler begynder at trække til den ene eller anden side, når du trykker på bremsen i bilen, bør du overveje at få bremserne tjekket, justeret eller skiftet.

Hvis pedalen til bremsen virker for blød og føles som en svamp og kan trykkes helt i bund, bør du også få tjekket dine bremser på bil.

Hvis du hører lyder når du bremser eller drejer, bør du også få tjekket eller skiftet dine bremser. 
I nogle tilfælde kan det være rust der har sat sig på bremsen, hvis ikke du har brugt dem hårdt nok i en lang periode. Dette kan slides af ved at trille i bilen og trykke hårdt på bremsen. Dog bør du alligevel få tjekket dine bremser for en sikkerhedsskyld.

Du skal dog være opmærksom på at ovenstående ikke er de eneste faktorer for at dine bremser ikke virker optimalt eller er udtjente. I nogle tilfælde kan man faktisk ikke mærke eller høre at bremserne er slidte og bør skiftes. Derfor anbefaler vi at du engang imellem køre din bil på et autoværksted eller til mekaniker, for at få tjekket om bremserne på din bil virker optimalt.

Vi anbefaler at du får tjekket dine bremser hver gang du har kørt 15.000 kilometer med dem, eller hvis du oplever nogle af ovenstående scenarier.

Hvis ikke du skifter dine bremser, er det nok en god ide at kigge efter en god og billig bilforsikring.

ABS-bremser

ABS i ABS-bremser står for Anti Blokerings System, som er med til at sikre at dine hjul ikke bliver blokeret, når du laver hårde opbremsninger. ABS-bremsesystemet bliver altså aktiveret når du laver meget hårde eller katastrofeopbremsninger.

De sikre at bilen ikke skrider ud og du til dels stadig kan styrer bilens køreretning.

Hvis du vil teste det af, kan du lave en meget hård opbremsning og vil opleve at det føles som om bilen hopper end del. Det er her ABS-bremser er slået ind.

Det er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, der gør bremsesystemet i bilen mere sikker og det findes efterhånden i alle nye biler.

Bremsekoldser

Bremseklodser er en del af bilens bremseanordning og består af en friktionsbelægning og en bagplade. 

Bremsekoldser sidder i bilens bremsekaliber, som sidder på bilens bremseskiver.

Når dine bremseklodser og  skal skiftes, plejer en automekaniker som regel at skifte både bremseklodser og bremseskiver og det er sjællendt nødvendigt at skifte både for- og bagbremser på samme tid.

Prisen for at få skiftet ét sæt bremser ligger normlat mellem 2000 kr og 4.500 kr og afhænger af hvilken bil og hvilken type bremser der skal skiftes.

Bremser på bil

Sådan holder du dine bremser ved lige

Når du køre rundt i din bil kan du faktisk selv være behjælpelig med at vedligeholde dine bremser.

Du kan faktisk også slide på dine bremser ved ikke at bruge dem nok. Hvis du køre korte turer eller aldrig bruger dine bremser hårdt, kan du risikere at bremserne ruster og dine stempler og bremsens glide stykker sætter sig fast.

Derfor er der nogle forholdsregler du kan tage, for at holde dine bremser på bilen ved lige og spare på bremserne, så de ikke bliver slidt så hurtigt.

  • Når du skal sætte farten ned op mod et rødt lys, kan du geare ned for at motorbremse.
  • Istedet for at trykke hårdt på bremsen er det en god ide at trykke let på bremsen i god tid frem mod dit holdepunkt.
  • Slip bilens speeder i god tid frem mod dit holdepunkt.
  • Få tjekket og lavet service på dine bremser regelmæssigt.
  • Ryd op i bagagerummet, så du ikke køre rundt med alt for tunge ting. Jo tungere bilen er, jo mere slider det på bilens bremser.

Dette er nogle af de ting du kan gøre for at vedligeholde dine bremser, så de holder i lidt længere tid.