Fælge til bil

Se priser på fælge til bil, så du ikke betaler for meget når din bil skal have nye fælge

Søger du tilbud fra et autoværksted på skift af fælge til bil?

Dansk lovgivning om fælge til bil

Hvis du ønsker nye fælge til bil, er der nogle overvejelser du skal gøre dig inden.

Når der monteres alufælge på en personbil findes der nogle lovkrav der skal opfyldes.

Som det står skrevet i loven er det ikke lovligt at øge bilens sporvidde til mere end 20mm uden dokumentation herom. Altså må sporvidden på hver side af bilen ikke overstige 10mm. En personbils mindste sporvidde er altid angivet på bilens typegodkendelse.

I visse tilfælde ønsker man at mindske eller forøge sporvidden på bilen, hvilket er lovligt hvis der kan påvises en TÜV-godkendelse (læs mere her)

Når du skal have nye fælge til bilen, anbefaler vi autobutler.dk fordi du kan spare op mod 20% – 40% på dine regninger når du skal have flyttet dine fæk over på nye fælge til bil.

Forskellen på stålfælge og alufælge til bil

Der er ofte forskel på vægten på de to slags fælge til bil. Alt kommer selvfølgelig an på størrelse. Men som oftest vejer en stålfælg mere end en alufælg og du bruger derfor mere brændstof, når du køre med stålfælge. Ligeledes bruger din bil også mere brændstof jo større fælge du har på bilen, så det er ikke altid en fordel at skifte til alufælge.

Stålfælge bliver hyppigt brugt om vinteren når folk vælger at skifte fra sommerdæk til vinterdæk. Da man istedet for at skifte dækket, kan skifte til nogle andre hjul med stålfælge, hvor vinterdækket allerede er monteret. Hvis dette er tilfældet for dig, kan du spare regningen hos en automekaniker og skifte dine hjul selv, som vist i videoen ovenfor.

Når du vælger at få alufælge er det vigtigt at du strammer boltene på dine fælge efter 100 km og igen efter 500 km. da de som navnet antyder er lavet af aluminium og denne type metal kan give sig en smule og dermed løsner boltene sig på fælgen nemmere, end på stålfælge. Gennerelt anbefaler vi altid at man efterspænder og tjekker sine fælge engang imellem, så man sikre at de sidder som de skal.

Fælge til bil

Hvilke fælge passer til min bil?

Når du skal finde nye fælge til bil, skal du selvfølgelig finde nogle fælger der passer til din bil.

Hos de fleste forhandlere af fælge til bil, kan du indtaste din nummerplade og finde ud af hvilken størrelse fælge der passer til din bil.

Der er nemlig forskel på hvor mange bolte der bruges og hvor stor en afstand der er på dem.

Hvad koster nye fælge til bil?

Det kan være stor forskel i priserne på fælge til bil. Det afhænger rigtig meget af størrelsen på fælgen, om det skal være alu fælge og hvor smarte de skal se ud.

Der findes mange producenter af fælge til bil og der findes derfor også mange forskellige prisniveauer på fælge til bil.