Aircondition service

Find priser på aircondition service og find et autoværksted der kan udfører aircondition service på din bil, til en fornuftig pris.

Søger du tilbud på aircondition service?

Få lavet aircondition service på din bil

Et aircondition service kaldes også for et AC-service og bliver udført på bilens klimaanlæg og sørger for at holde bilen i en temperatur der er behagelig at være i. Hvilket især kan være nødvendigt på kørselv ferier om sommeren.

Bilens klimaanlæg bliver mindre effektivt med tiden, grundet manglende kølemiddel, spremiddel og klimakompresserolie.

Der er flere ting du selv kan gøre for at holde bilens klimaanlæg ved lige, så du undgår at skulle køre din bil til aircondition service flere gange om året.

Undersøg om der indgår et aircondition service på din bil, når du får lavet et fuldt serviceeftersyn. På den måde skal du ikke have lavet flere forskellige småeftersyn på bilen, i løbet af året.

Det er vigtigt at få lavet aircondition service

Aircondition service på bilen er vigtigt for at sikre, at denne fungerer korrekt og effektivt. Der er flere ting, som skal tjekkes og vedligeholdes, når man servicerer bilens aircondition.

Det første, som skal tjekkes, er kølemiddelniveauet i systemet. Hvis niveauet er lavt, skal det fyldes op for at sikre, at airconditionen kan køle bilen effektivt.

Filterskift er også en vigtig del af aircondition service. Dette filter fanger skidt og snavs, som kan skade systemet og mindske dens effektivitet. Derfor er det vigtigt at skifte filteret regelmæssigt for at sikre, at airconditionen fungerer optimalt.

Lækager i systemet er en anden almindelig årsag til dårlig aircondition. En professionel mekaniker kan bruge et UV-lys eller en elektronisk detektor for at opdage eventuelle lækager og reparere dem.

Endeligt er det vigtigt at sørge for regelmæssig vedligeholdelse og service af bilens kompressor, som er hjertet i bilens aircondition systemet. En defekt kompressor kan forårsage alvorlige skader på systemet og kan kræve en dyrere reparation.

At servicere bilens aircondition regelmæssigt kan hjælpe med at forlænge dens levetid og sikre, at den fungerer optimalt, når du har mest brug for den. Det anbefales at få bilens aircondition serviceret mindst en gang om året.

Når du skal have lavet aircondition service på din bil anbefaler vi at du tager et kig på autobutler.dk. Her kan du nemlig indhente tilbud fra flere forskellige værksteder og spare op mod 20% – 40% på dine regninger på dit aircondition service.

Priser på aircondition service

Priserne på et aircondition service kan variere, men det koster normalt mellem 600 – 900 kroner at få lavet aircondition service.

Der er dog forskel på ydelserne i et aircondition service og derfor kan der også være forskel i priserne. Gennemsnittsprisen på aircondition service ligger på 750 kr. for et fuldt service.

Aircondition service

Hvad består et aircondition service af?

Der findes flere forskellige måder bilværksteder og autoværkstederne laver aircondition service på og flere forskellige pakker man kan tilkøbe.

Et normalt aircondition service indeholder: 

  • Test af køleanlæg
  • Opfyldning af den rette kølemiddel
  • Kontrol af rør til klimaanlæg
  • Vakuumtest 
  • Tørring og tømning af klimaanlæg

Dette er nogle af de elementer som et værksted foretager ved et aircondition service.

Sådan virker aricondition i bilen

Aircondition i bil fungerer på samme måde som i et køleskab eller som aircondition til hus og lejlighed.

Bilens aircondition er drevet af en køle væske, som bliver udsat for et lavt tryk og derved omdannes til gas.

Denne proces afgiver dermed kulde, som sendes ud i bilen og giver et dejligt køligt klima i bilen.

Det der sker i aircondition systemet i bilen er at det flydende kølemiddel bliver ledet igennem en ventil og videre ind i et rør hvor der er lavt tryk.

Her fordamper kølemidlet under det lave tryk og bliver til gas. Denne proces absorberer varmen fra bilen og vejret og køler rørene af.

Når luften er blevet kold, blæser systemet den kolde luft ud i bilen og giver en dejlig kølig bil.

Gassen ledes derefter ind igennem en kompressor, som øger trykket og laver gassen om til væske. Når denne proces køre opstår der varme, som bliver ledt ud af bilen gennem en ventilator.

Når luften i bilen opnår den ønskede temperatur, slår en termostat anlægget fra og venter til temperaturen overstiger det ønskede, for derefter at starte igen.

På den måde regulerer aircondition systemet hele tiden at temperaturen i bilen ligger på det ønskede niveau.

Hvis man oplever at bilen ikke køler, blæserne larmer eller bilen har svært ved at holde temperaturen i kabinen, er det en god ide at køre sin bil på værksted til et aircondition service